Свинско със зеленчуци

                                                          Свинско със зеленчуци 


СВИНСКО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ НА САЧ

Продукти:

1 кг. свинско месо от бут

400 гр. гъби

5-6 големи моркова

3-4 големи картофа

сол,черен, червен пипер

1 п. масло

малко олио

Приготвяне:

Загряваме добре сача на котлон и докато го чакаме, подготвяме месцето. Нарязах свинското на тънички медальони и обърках с подправките. Сачът се маже на няколко пъти с масло или мазнина, докато спре да я поема и тогава се слагат мръвките да се запекат от двете страни. Изваждаме готовите месца и мятаме в сача нарязаните на едро моркови и гъби. Запичаме за около 5 минути. Така зеленчуците остават приятно хрупкави, но не и сурови. Изваждаме ги и слагаме малко олио , за да приготвим картофите. Моите нарязах с ренде на тънки шайби и леко запържих от двете страни. Връщаме всички продукти в сача, разбъркваме ги и внимателно го преместваме върху поставката му. Може да се направи сос с малко винце или бира, може и със заквасена сметана, това всеки по свой вкус приготвя. 

Приятен Апетит!


Коментари

Популярни публикации