Свинско със зеленчуци
Свинско със зеленчуци
СВИНСКО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ НА САЧ
Продукти:
1 кг. свинско месо от бут
400 гр. гъби
5-6 големи моркова
3-4 големи картофа
сол,черен, червен пипер
1 п. масло
малко олио
Приготвяне:
Загряваме добре сача на котлон и докато го чакаме, подготвяме месцето. Нарязах свинското на тънички медальони и обърках с подправките. Сачът се маже на няколко пъти с масло или мазнина, докато спре да я поема и тогава се слагат мръвките да се запекат от двете страни. Изваждаме готовите месца и мятаме в сача нарязаните на едро моркови и гъби. Запичаме за около 5 минути. Така зеленчуците остават приятно хрупкави, но не и сурови. Изваждаме ги и слагаме малко олио , за да приготвим картофите. Моите нарязах с ренде на тънки шайби и леко запържих от двете страни. Връщаме всички продукти в сача, разбъркваме ги и внимателно го преместваме върху поставката му. Може да се направи сос с малко винце или бира, може и със заквасена сметана, това всеки по свой вкус приготвя.
Приятен Апетит!
Коментари
Публикуване на коментар