Пилешки хапки по китайски

                                                 Рецепта за Китайски пилешки хапки













Необходими продукти:


500 г пилешко филе 

 100 г уиски

 4 чушки

 1 краставица

 3 моркова

 1 яйце

 буркан китайски гъби

 10 с.л. фъстъчено олио, соев сос.



Начин на приготвяне:


Месото се нарязва на тънки ивички и се маринова за 2 часа в уискито. В УОК ( дълбок тиган ) се сипват 3 с.л. олио и на силен огън се пържи месото за 3-4 мин. Изважда се, в тигана се сипват още 2 с.л. олио и в него за 3 мин. се пържат нарязани на ивички чушки. По същия начин се пържат и морковите нарязани на лентички, след тях идва рен на краставицата, накрая се запържват и гъбите за минута. Отделно от яйцето се прави омлет и изпържва. Той се нарязва на ивички и се поставя при зеленчуците. Всичко се поръсва с босилек, и соев сос.Сервира се с варен ориз.

Коментари

Популярни публикации