Рецепта за Пиле по мексикански

 Рецепта за Мексиканско пиле




Необходими продукти:


1 пиле, 1-2 чаши ориз

 1 зелена чушка

 глава лук

 3 домата

 3 скилидки чесън

 чаша бяло вино

 магданоз, 6 с.л. олио.

Начин на приготвяне:

 Пилето се почиства и измива. Подсушава се и посолява.

 В тенджера се сипва олиото и когато се сгорещи се запържват парчетата пиле, докато добият златист цвят. Изваждат се и в същата мазнина се пържи за 1 мин., нарязан на дребно лук, след това се поставя нарязана на кубчета чушка и се разбърква още 1 мин. Доматите се почистват и нарязват на дребни кубчета и се прибавят в тенджерата. Изсипва се бялото вино, посолява се и се връща пилешкото месо, да се задуши за 10 мин. или, докато се изпари течността. Оризът се сипва в тава за печене, а върху него сместа от тенжерата. След това, в тенджерата се кипват 3 и половина чаши вода и се излива при пилето. Поръсва се с 4-5 зърна черен пипер, нарязан магданоз и се пече на фурна при температура 180С, докато ориза попие водата. 

Печели пари от Твоят сайт

Коментари

Популярни публикации