Пилешки дробчета по японски

 Японска рецепта за пилешки дробчета


Необходими продукти:

2 супени лъжици светъл соев сос

 2 супени лъжици бяло вино смесено с 1/2 ч.л захар

 450 г пилешки дробчета изчистени и нарязани на половинки

 2 с.л. олио

 1 зелена пиперка нарязана на кубчета

 4 стръка зелен лук, нарязан на ивички

 1 голяма скилидка чесън нарязана на ситно

 2,5 см корен джинджифил (или 3 с.л. на прах)

 1/4 ч.л. лют червен пипер

 2 с.л. захар

 3 с.л. тъмен соев сос.

Начин на приготвяне:

В не много дълбок съд се смесва светлия соев сос, виното и пилешките дробчета. Мариноват се за около 20-30 мин, като от време на време се разбъркват.

 Дробчетата се изцеждат се от марината и леко се подсушават.

 Пържат се в силно загрято олио около 3-4 мин. 

Добавя се пипера, зеления лук, чесъна, джинджифила и се пържи още 2-3 минути.

 Накрая се добавя червения пипер, захарта и тъмния соев сос и всичко се разбърква добре и веднага се сервира.

 Печели пари от Твоят сайт

Коментари

Популярни публикации