Супа къри с агнешко и ориз

                        Рецепта за   Супа  къри с агнешко и ориз        



                          


Необходими продукти:


400г. овнешко месо

 1 глава кромид лук

 1 връзка корени за супа

 1 с.л. мазнина

 1 л. Вода

 1 дафинов лист

 1 ч.л. къри на прах

 сол, лимонов сок

 1-2 с.л. заквасена сметана.



Начин на приготвяне:

Накълцаният лук се запържва в мазнина, прибавя се кари и се оставя да се задуши 3-4 минути на слаб огън.

 Ситно нарязаните корени за супа и късовете месо се запържват, прибавят се дафинов лист, сол и вода.

 Месото се вари на слаб огън до омекване (около 2 часа).

 Когато половината бульон изври, прецежда се, подправя се с лимон и заквасена сметана и отново се смесва с месото.

 Сервира се с рохкав ориз.


Коментари

Популярни публикации