Супа къри с агнешко и ориз
Рецепта за Супа къри с агнешко и ориз
Необходими продукти:
400г. овнешко месо
1 глава кромид лук
1 връзка корени за супа
1 с.л. мазнина
1 л. Вода
1 дафинов лист
1 ч.л. къри на прах
сол, лимонов сок
1-2 с.л. заквасена сметана.
Начин на приготвяне:
Накълцаният лук се запържва в мазнина, прибавя се кари и се оставя да се задуши 3-4 минути на слаб огън.
Ситно нарязаните корени за супа и късовете месо се запържват, прибавят се дафинов лист, сол и вода.
Месото се вари на слаб огън до омекване (около 2 часа).
Когато половината бульон изври, прецежда се, подправя се с лимон и заквасена сметана и отново се смесва с месото.
Сервира се с рохкав ориз.
Коментари
Публикуване на коментар