Картофи с бекон в глинен гювеч

 Печени картофи с бекон


Необходими продукти:

1.5 кг. картофи, 1 стрък праз лук, 4 глави лук, 1 яйце, 250 гр. пушен бекон, 1/2 ч. л. индийско орехче, 1/2 вр. магданоз, Чер пипер, Сол.


Начин на приготвяне:

 Беконът се нарязва на кубчета и леко се запържва. Праз лукът се нарязва на шайби и се задушава леко, заедно с бекона. Картофите се обелват, настъргват се на едро ренде и се изцеждат. Лукът също се настъргва и се добавя към картофите. Слагат се в глинен съд с капак, добавят се яйцето и беконът и се разбърква до хомогенизиране. Добавя се нарязаният на ситно магданоз, овкусява се и се слага да се задушава за 2 часа при 200°С. За получаване на хрупкава повърхност се отхлупва 15 - 20 мин. преди края на готвенето. Сервира се със салата от цикория и чесън.

 Печели пари от Твоят сайт

Коментари

Популярни публикации