Рецепта за Печено месо от Глиган върху Канапе от пюре от кестени

Рецепта за Печено месо от Глиган върху Канапе от пюре от кестени





Продукти за 8 порции:


Около 2кг бут от Глиганче или Прасенце

30гр Краве масло

черен пипер

сол

ЗА МАРИНАТАТА

0.750л Червено вино

6 супени лъжици Оцет

6 супени лъжици Олио

2 Моркова на кръгчета

2 глави Лук на кръгчета

Чесън

Корени за супа

5 зърна Черен пипер



За Соса по ловджийски

100гр Свинска мас

60гр Брашно

2 чаши Марината

0,750л Вода

50гр Сметана

1 чаена лъжичка Горчица

Черен пипер

Сол


   За Гарнитурата:

1кг готово пюре от кестени

30гр Масло

70гр Сметана












  Начин на приготвяне:


Най напред се приготвя Марината от посочените продукти в която се поставя бутчето да се маринова. Оставя се на студено като от време на време се обръща.

В тенджера на слаб огън се разтопява маста. Месото се изважда от маринатата  а подправките се отцеждат и се запържват в маста.

Поръсват се с брашно ,разбъркват се и се прибавят 2 чаши марината и 0.750л вода, сол, сметана и черен пипер.

Щом заври се оставя на слаб огън без капак. През това време бута се изсушава , овалва се в масло ,слага му се сол и черен пипер .

Поставя се в тавичка и се пече около 50 минути.

Пюрето от кестени се затопля на водна баня. Прибавят му се сол, черен пипер масло и сметана.

Изпеченото Бутче се премества в друг съд и се държи на топло във фурната ,а към сока , останал в съда от печенето , се прибавя 1 чаша от неварената марината и сосът по ловджийски и се оставя да заври.

Прибавя се сметаната и се разбърква, след което се снема от огъня и се прибавя горчицата.

Месото се сервира върху канапе от пюре от кестени а сосът се сервира в отделен съд. 

Приятен Апетит!  


Коментари

Популярни публикации