Рецепта за Печено месо от Глиган върху Канапе от пюре от кестени
Рецепта за Печено месо от Глиган върху Канапе от пюре от кестени
Продукти за 8 порции:
Около 2кг бут от Глиганче или Прасенце
30гр Краве масло
черен пипер
сол
ЗА МАРИНАТАТА
0.750л Червено вино
6 супени лъжици Оцет
6 супени лъжици Олио
2 Моркова на кръгчета
2 глави Лук на кръгчета
Чесън
Корени за супа
5 зърна Черен пипер
За Соса по ловджийски
100гр Свинска мас
60гр Брашно
2 чаши Марината
0,750л Вода
50гр Сметана
1 чаена лъжичка Горчица
Черен пипер
Сол
За Гарнитурата:
1кг готово пюре от кестени
30гр Масло
70гр Сметана
Начин на приготвяне:
Най напред се приготвя Марината от посочените продукти в която се поставя бутчето да се маринова. Оставя се на студено като от време на време се обръща.
В тенджера на слаб огън се разтопява маста. Месото се изважда от маринатата а подправките се отцеждат и се запържват в маста.
Поръсват се с брашно ,разбъркват се и се прибавят 2 чаши марината и 0.750л вода, сол, сметана и черен пипер.
Щом заври се оставя на слаб огън без капак. През това време бута се изсушава , овалва се в масло ,слага му се сол и черен пипер .
Поставя се в тавичка и се пече около 50 минути.
Пюрето от кестени се затопля на водна баня. Прибавят му се сол, черен пипер масло и сметана.
Изпеченото Бутче се премества в друг съд и се държи на топло във фурната ,а към сока , останал в съда от печенето , се прибавя 1 чаша от неварената марината и сосът по ловджийски и се оставя да заври.
Прибавя се сметаната и се разбърква, след което се снема от огъня и се прибавя горчицата.
Месото се сервира върху канапе от пюре от кестени а сосът се сервира в отделен съд.
Приятен Апетит!
Коментари
Публикуване на коментар