Рецепта за Агнешка Курбан чорба
Рецепта за Агнешка Курбан чорба
Необходими продукти:
агнешко месо 1 кг
агнешки дреболии 250 г
кромид лук 100 г (1-2 глави)
лютиви пиперки 3-4 бр.
краве масло 125 г (1 пакетче)
яйце 1 бр.
магданоз 1 връзка
джоджен и сол на вкус.
Начин на приготвяне:
Нарязаното на късчета месо се почиства от костите и се измива. Слага се в тенджера заедно с нарязаните на дребно дреболии, залива се с вода и се вари, като образувалата се пяна се отстранява с решетеста лъжица. Прибавят се ситно нарязаният лук и (по вкус) лютивите пиперки. В мазнината се задушава брашното до златисто оцветяване, размива се с малко бульон и се изсипва в чорбата. Чорбата се долива с гореща вода, посолява се и се вари още ч5 минути. Застройва се с разбитото яйце, което трябва да се пресече, сваля се от огъня, поръсва се със ситно нарязаните джоджен и магданоз и се поднася.
Приятен Апетит!
Коментари
Публикуване на коментар