Рецепта за Агнешка Курбан чорба

 Рецепта за Агнешка Курбан чорба





Необходими продукти:


агнешко месо 1 кг

агнешки дреболии 250 г

кромид лук 100 г (1-2 глави)

лютиви пиперки 3-4 бр.

краве масло 125 г (1 пакетче)

яйце 1 бр.

магданоз 1 връзка

джоджен и сол на вкус.


Начин на приготвяне:

Нарязаното на късчета месо се почиства от костите и се измива. Слага се в тенджера заедно с нарязаните на дребно дреболии, залива се с вода и се вари, като образувалата се пяна се отстранява с решетеста лъжица. Прибавят се ситно нарязаният лук и (по вкус) лютивите пиперки. В мазнината се задушава брашното до златисто оцветяване, размива се с малко бульон и се изсипва в чорбата. Чорбата се долива с гореща вода, посолява се и се вари още ч5 минути. Застройва се с разбитото яйце, което трябва да се пресече, сваля се от огъня, поръсва се със ситно нарязаните джоджен и магданоз и се поднася.

Приятен Апетит!


Коментари

Популярни публикации