Рецепта за Чеснови гъби

 Гъби с Чесън













Съставки:
Краве масло - 4 с.л. /по възможност домашно!/
Зехтин - 1-2 с. л.
Лук, нарязан - 1бр.,пресен
Гъби - 500 гр., по възможност малки
Бяло сухо вино - 2 с.л. л. (по желание)
Листа мащерка, нарязани - 1 ч.л/ако нямате пресна, може и суха
Пресен магданоз, нарязан - 1/2 връзка
Чесън, нарязан - 4 скилидки
Сол - на вкус
Черен пипер - на вкус

Приготвяне:
1. Загрейте маслото и зехтина в тиган.
2. Запържете лука до омекване (около 3 минути).
3. Добавете гъбите и запържете за около 4-5 минути, докато станат златисти.
4. Налейте виното и оставете да къкри 2 минути. Добавете мащерката, магданоза и чесъна.
Запържете още 1-2 минути.
Подправете със сол и черен пипер.
Сервирайте гъбите горещи.
Приятен апетит!

Коментари

Популярни публикации