РЕЦЕПТИ ЗА ХЛЕБОПЕКАРНА МАШИНА ЗА ХЛЯБ

 Рецепти за хлебопекарна 



1. Традиционен Бял хляб

Съставки:


ГОЛЕМИНА НА ХЛЯБА

900 гр.

1200 гр.

Вода

350мл.

480мл.

Маргарин или масло

l ½ с.л.

2 с.л.

Сол

1 3/4 ч.л.

2 ч.л.

Сухо мляко

2 с.л.

2 ½ с.л.

Захар

2 с.л.

2 ½ с.л.

Брашно за хляб

500гр.

620гр.

Суха мая

¾ пакет

1пакет



Първо в съда на хлебопекарната се слагат всички мокри съставки ,след това всички сухи .
Приготвя се на програма Бейсик или Програмата която при вас е за традиционен хляб.









2.Селски Хляб

ГОЛЕМИНА НА ХЛЯБА

900 гр.

1200 гр.

Вода

350мл.

500мл.

Сол

1 ч.л.

1 ½ ч.л.

Захар

1 ч.л.

1 ½ ч.л.

Твърд пшеничен грис

150гр.

200гр.

Брашно за хляб

350гр.

500гр.

Мая

¾ пакет

1 пакет



Първо в съда на хлебопекарната се слагат всички мокри съставки ,след това всички сухи .
Приготвя се на програма Бейсик или Програмата която при вас е за традиционен хляб













3.Пълнозърнест Хляб

ГОЛЕМИНА НА ХЛЯБА

900 гр.

1200 гр.

Вода

350мл.

500мл.

Маргарин или масло

25гр.

35гр.

Сол

1 ч.л.

1 ½ ч.л.

Захар

1 ч.л.

1 ½ ч.л.

Брашно за хляб

270гр.

380гр.

Пълнозърнесто пш. брашно

270гр.

380гр.

Суха мая

¾ пакет

1 пакет



Първо в съда на хлебопекарната се слагат всички мокри съставки ,след това всички сухи.

Коментари

Популярни публикации