РЕЦЕПТИ ЗА ХЛЕБОПЕКАРНА МАШИНА ЗА ХЛЯБ
1. Традиционен Бял хляб
Съставки:
ГОЛЕМИНА НА ХЛЯБА | 900 гр. | 1200 гр. |
Вода | 350мл. | 480мл. |
Маргарин или масло | l ½ с.л. | 2 с.л. |
Сол | 1 3/4 ч.л. | 2 ч.л. |
Сухо мляко | 2 с.л. | 2 ½ с.л. |
Захар | 2 с.л. | 2 ½ с.л. |
Брашно за хляб | 500гр. | 620гр. |
Суха мая | ¾ пакет | 1пакет |
Първо в съда на хлебопекарната се слагат всички мокри съставки ,след това всички сухи .
Приготвя се на програма Бейсик или Програмата която при вас е за традиционен хляб.
2.Селски Хляб
ГОЛЕМИНА НА ХЛЯБА | 900 гр. | 1200 гр. |
Вода | 350мл. | 500мл. |
Сол | 1 ч.л. | 1 ½ ч.л. |
Захар | 1 ч.л. | 1 ½ ч.л. |
Твърд пшеничен грис | 150гр. | 200гр. |
Брашно за хляб | 350гр. | 500гр. |
Мая | ¾ пакет | 1 пакет |
Първо в съда на хлебопекарната се слагат всички мокри съставки ,след това всички сухи .
Приготвя се на програма Бейсик или Програмата която при вас е за традиционен хляб
3.Пълнозърнест Хляб
ГОЛЕМИНА НА ХЛЯБА | 900 гр. | 1200 гр. |
Вода | 350мл. | 500мл. |
Маргарин или масло | 25гр. | 35гр. |
Сол | 1 ч.л. | 1 ½ ч.л. |
Захар | 1 ч.л. | 1 ½ ч.л. |
Брашно за хляб | 270гр. | 380гр. |
Пълнозърнесто пш. брашно | 270гр. | 380гр. |
Суха мая | ¾ пакет | 1 пакет |
Първо в съда на хлебопекарната се слагат всички мокри съставки ,след това всички сухи.
Коментари
Публикуване на коментар